ABECO Projecten BV
Menu
Wat moet je doen bij een verstopping?

Wat moet je doen bij een verstopping?

By In Geen categorie On 11 mei 2017


Naast een lekkage vormt ook een verstopping een grote ergernis voor veel mensen. Of het nu een lekkage in huis is of een lekkage op de werkvloer, het effect is hetzelfde! Bij een verstopte afvoer komt vaak een nare geur vrij, die al snel een paar dagen binnen je pand zal blijven hangen. Daarbij is het erg lastig om een verstopping zelf te verhelpen. Dit geldt in het bijzonder voor verstoppingen in een vergevorderd stadium, waarbij het vaak niet eens meer mogelijk is om nog gebruik te maken van je toilet, douche of gootsteen. Reden genoeg om de kans op een verstopte afvoer zo klein mogelijk te maken! In dit artikel geven we je graag een aantal handige tips.

Een loodgieter inschakelen voor het verhelpen van verstoppingen

Om een verstopping in de afvoer te kunnen verhelpen is een loodgieter inschakelen de meest slimme keuze. Loodgieters beschikken over verschillende handige hulpmiddelen die het verhelpen van een verstopping in de afvoer mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een hogedrukspuit om de verstopte afvoer onder een hoge druk door te kunnen spuiten. De verstopping wordt hiermee letterlijk opgelost. Mocht dit niet voor het beoogde resultaat zorgen, dan kan men ook voor het gebruik van een klein vegertje of haakje kiezen om de afvoer te reinigen.

De kans op een verstopping minimaliseren

De kans op een verstopping kun je minimaliseren door het restafval wat vrijkomt zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden. Denk bijvoorbeeld aan een overmatig gebruik van toiletpapier, etensresten die bij het afspoelen van je borden naar de afvoer stromen, enzovoorts. Let hierbij ook goed op de regenpijpen buiten de deur! Hier kunnen bladeren en kleine takjes naar de afvoer onder je regenpijpen stromen. Door gebruik te maken van een bladvanger voorkom je dit. Ook is het raadzaam om de afvoer onder je woning zeker eens per twee of drie jaar preventief door te laten spuiten door een loodgieter.


About the Author

ABECO Projecten

ABECO Projecten is een technisch voorloper op het gebied van dampdichte isolatiesystemen. Met het Endopal systeem hebben zij een systeem dat toegepast kan worden in gevel-, en dakconstructies en dakkapellen. Bovendien gespecialiseerd in het verwerken van folies en het bekleden van gevels.