ABECO Projecten BV
Menu
Wat moet je doen bij een lekkage?

Wat moet je doen bij een lekkage?

By In Geen categorie On 11 mei 2017


Lekkages vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis. Dit valt te verklaren door het feit dat een lekkage een blijvende waterschade aan je woning kan veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan waterschade in de vorm van rottende plekken in houten meubels of vloeren, schimmelplekken op muren en plafonds, enzovoorts. Daarbij is de bron van een lekkage vaak maar zeer moeizaam te achterhalen! Reden genoeg om er alles aan te doen om de kans op een lekkage in huis zo klein mogelijk te maken. Mocht je toch met een lekkage te maken krijgen, dan is het belangrijk om snel te handelen.

Hulp bij het oplossen van een lekkage in huis

In het geval van een lekkage is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk de hulp van een loodgieter uit de buurt in te schakelen. Loodgieters beschikken tegenwoordig over verschillende hulpmiddelen die het uitvoeren van een lekdetectie aanzienlijk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een lekdetectie met ultrasone trillingen of een thermografische camera. Door deze innovatieve middelen om een lekdetectie uit te kunnen voeren is hak- en breekwerk niet langer noodzakelijk bij het oplossen van lekkages in huis. Zo voorkomen we dat je nog tijden in het puin blijft zitten!

Zelf een lekkage voorkomen

Nog beter is het om een lekkage in huis te voorkomen, zodat waterschade helemaal niet voor zal komen. Een lekkage voorkomen doe je zo: laat leidingen zeker eens per twee jaar controleren op slijtage, voer regelmatig een preventieve lekdetectie uit in je woning en laat leidingen door een loodgieter aanleggen bij een nieuw-, aan- of verbouw van je woning. Er zijn steeds meer mensen die leidingen zelf proberen aan te leggen, met alle gevolgen van dien. Doordat veel mensen niet over de juiste hulpmiddelen beschikken om de leidingen aan te leggen kan er speling tussen twee leidingstukken ontstaan. Het water in de leidingen kan via deze speling uit de leidingen sijpelen en voor een lekkage zorgen.


About the Author

ABECO Projecten

ABECO Projecten is een technisch voorloper op het gebied van dampdichte isolatiesystemen. Met het Endopal systeem hebben zij een systeem dat toegepast kan worden in gevel-, en dakconstructies en dakkapellen. Bovendien gespecialiseerd in het verwerken van folies en het bekleden van gevels.