ABECO Projecten BV
Menu
Wat kan een elektricien voor je doen?

Wat kan een elektricien voor je doen?

By In Geen categorie On 11 mei 2017


Het werk van elektricien is zeer divers! Wie denkt dat een elektricien zich alleen bezighoudt met het aanleggen van elektrakabels en het verhelpen van stroomstoringen in huis heeft het mis. De diensten van een elektricien worden doorgaans onder die categorieën onderverdeeld, namelijk: installaties, onderhoud en reparaties. De installatiewerkzaamheden van een elektricien zijn voornamelijk bedoeld voor mensen die op het punt staan om te beginnen met de nieuw-, aan- of verbouw van hun woning. In dergelijke situaties kun je bijna niet aan het uitvoeren van elektricienklussen ontkomen. Het is raadzaam om hier de hulp van een specialist voor in te schakelen.

Een elektricien inschakelen voor onderhoudsklussen

Naast de hulp die een elektricien je kan bieden bij verschillende installatiewerkzaamheden in huis, kan een elektricien de elektra in je woning onderhouden. Het is raadzaam om de elektricien zeker eens per twee jaar in te schakelen voor het onderhoud aan je elektrakabels, de meterkast, enzovoorts. Bij het onderhouden van de elektra in huis loopt een elektricien je woning na op beginnende slijtage aan elektraelementen. Waar nodig zullen beschadigde en versleten elektrakabels direct voor je vervangen worden, om erger te voorkomen. Het gevolg van slijtage kan een kortsluiting of stroomstoring zijn.

Stroomstoringen in huis oplossen

Tot slot kan een elektricien hulp bieden bij het oplossen van stroomstoringen en kortsluitingen in huis. Vaak is een stroomstoring het gevolg van een kortsluiting of een overbelasting van de groepen in de meterkast. Een elektricien zal de bron van de stroomstoring opsporen en direct voor een passende oplossing zorgen. Bij een overbelasting van de groepen in de meterkast is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de meterkast uit te breiden met een extra groep. Een kortsluiting kan veroorzaakt zijn door beschadigde elektrakabels, verouderde elektrische apparatuur, enzovoorts.

Tip: vervang oude elektrische apparaten, zoals een waterkoker en een koffiezetapparaat, eens in de zoveel jaar om de kans op kortsluitingen te verkleinen.


About the Author

ABECO Projecten

ABECO Projecten is een technisch voorloper op het gebied van dampdichte isolatiesystemen. Met het Endopal systeem hebben zij een systeem dat toegepast kan worden in gevel-, en dakconstructies en dakkapellen. Bovendien gespecialiseerd in het verwerken van folies en het bekleden van gevels.