ABECO Projecten BV
Menu

Houten gevelbekleding

Een unieke warme uitstraling van uw gevel

Houten gevelbekleding is al sinds jaar en dag een zeer populaire manier om gevels te bekleden. Hout geeft een gebouw of woning een warme en authentieke uitstraling. Daarnaast is het uiterst duurzaam en milieuvriendelijk. ABECO Projecten heeft door de jaren heen talloze verschillende houtsoorten op diverse projecten gemonteerd.

Diverse houtsoorten

Er zijn talloze houtsoorten die gebruikt kunnen worden als gevelbekleding. De beste keuze is altijd afhankelijk van het soort project. Uiteraard heeft ook persoonlijke smaak een grote invloed in de keuze om voor een bepaalde houtsoort te kiezen. De meeste houtsoorten worden geïmpregneerd waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben en brandvertragend werken. Met de volgende houtsoorten hebben wij inmiddels ervaring op diverse projecten:

Siberisch Lariks
Siberisch Lariks is een veelgebruikte duurzame naaldhoutsoort en kent een groot verspreidingsgebied: het gehele noordelijk halfrond. Siberisch Lariks onderscheidt zich met name door de hoge volumieke massa (670 kg/m3), fijne jaarringen en gering spintaandeel.

Red Cedar
Red Cedar is een zeer duurzame naaldhoutsoort die voornamelijk groeit aan de westkust van Canada en Noord-Amerika. Deze houtsoort staat bekend om zijn grote kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin naar chocoladebruin.

Achterconstructie

De achterconstructie is erg belangrijk bij het aanbrengen van gevelbekleding. Zo ook bij houtsoorten, de houten geveldelen worden bevestigd op het achterliggende regelwerk. De kwaliteit en afmetingen van de bevestigings-/ventilatielatten bepalen o.a. op welke hoogte de gevelbekleding vastgezet wordt. Indien er gevelfolies toegepast worden moet ook hier rekening mee gehouden worden.