ABECO Projecten BV
Menu

Het belang van een dicht rieten dak

De houdbaarheid van uw rieten dak wordt enorm verlengd met een Endopal isolatiesysteem

Het belang van een dicht rieten dak

By In Brancheontwikkelingen, Innovatie On 11 mei 2017


De houdbaarheid van een rieten dak is van vele verschillende aspecten afhankelijk, zo spelen onder andere de zon, de wind, de locatie, de hellingshoek, de detaillering en het type dak een belangrijke rol.

Door de toenemende eisen op het gebied van energiezuinig bouwen en een comfortabel binnenklimaat, wordt een rieten dak tegenwoordig ook geïsoleerd. Doorgaans wordt dit gerealiseerd door isolatie elementen op het dak te plaatsen, waarop het riet geschroefd bevestigd word (het schroefdak). Een nadeel van deze methode, is dat het riet op een schroefdak erg langzaam droogt doordat de wind er niet doorheen kan, waardoor een rieten dak veel sneller rot dan voorheen.

Aantasting van uw rieten dak

Er kunnen op twee verschillende manieren vocht naar buiten treden. De eerste manier is dat de damp als het ware naar buiten gedrukt wanneer het binnen warmer is dan buiten. Een andere manier is dat er vocht naar buiten treedt via de aansluitdetails van het isolatiesysteem, via de naden en kieren treedt het vocht naar buiten. Met name de laatste manier zorgt voor veel problemen bij een rieten dak. Wanneer een rieten dak aan de buitenkant niet schoon gehouden wordt, zal de damp en vocht in het riet en het isolatiesysteem blijven, waardoor de riet aantasting wordt verergerd.

Endopal systeem toepasbaar onder rieten dak

Het Endopal systeem kan hiervoor een oplossing zijn! Het Endopal systeem is volledig damp-, wind-, water- en luchtdicht, dit is naar voren gekomen uit een onderzoek van TNO. Het is dus onmogelijk dat er damp of vocht van binnen naar buiten treedt, het Endopal systeem houdt dit tegen. Hierdoor is er geen sprake van vochtophoping in het isolatiesysteem en achter het riet, en ontstaat er zodoende aantasting aan uw rieten dak.

Een dampdicht rieten dak is van levensbelang voor uw dak, met het Endopal systeem verhoogt u de houdbaarheid van uw rieten dak en verhoogt u bovendien het binnencomfort!


About the Author

ABECO Projecten

ABECO Projecten is een technisch voorloper op het gebied van dampdichte isolatiesystemen. Met het Endopal systeem hebben zij een systeem dat toegepast kan worden in gevel-, en dakconstructies en dakkapellen. Bovendien gespecialiseerd in het verwerken van folies en het bekleden van gevels.

Related Posts