ABECO Projecten BV
Menu

Gespecialiseerd in open gevelsystemen

De gevel heeft een unieke uitstraling en uitstekende beschermfunctie

Steeds vaker passen architecten open gevelsystemen toe, een ander woord voor open gevel is een geventileerde gevel. Bij een open gevelsysteem heeft de uiterste gevelbekleding veel openingen, hierdoor wordt de ruimte achter de gevelbedekking goed geventileerd. In deze soort gevelsystemen heeft ABECO Projecten zich de afgelopen jaren sterk gespecialiseerd.

Architectonische vrijheid

Een open gevelsysteem geeft het gebouw een unieke uitstraling, het is een exclusief, maar zeer gewild en populair systeem. Een open gevelsysteem is duurzaam en geeft de ontwerper een enorm scala aan mogelijkheden en ontwerpvrijheid. De gevel kan bekleed worden met vrijwel elk materiaal. Wij hebben ons gespecialiseerd in duurzame houtsoorten en Eternit.

Gevelfolies ter bescherming

De buitenste bekleding ‘planken’ kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Omdat bij een open gevelsysteem de meer naar binnen gelegen delen van de gevel kwetsbaar zijn, brengen wij doorgaans een beschermingslaag aan op de gevel in de vorm van een gevelfolie. Deze gevelfolie biedt naast een goede bescherming voor de gevel, ook mogelijkheden om de gevel een authentieke uitstraling te geven. De gevelfolie kan namelijk in elke kleur worden aangebracht.

Gevelbekleding voor een unieke uitstraling

Bij een open gevelsysteem wordt er veelal gekozen voor duurzame houtsoorten als gevelbekleding, voorbeelden hiervan zijn: Western red cedar, Vuren, Oregon pine. Naast houtsoorten kan er ook gekozen worden voor een metalen bekleding (zink of RVS) maar ook materialen als Trespa en Eternit. ABECO streeft ernaar om een gevel blind te bevestigen, met een blind bevestigingssysteem zijn er geen schroeven of latten achter de gevelbekleding zichtbaar. De mogelijkheden voor een blinde bevestiging hangen uiteraard van de eisen van de opdrachtgever af.