ABECO Projecten BV
Menu

Eternit gevelbekleding

Uiterst duurzame en onderhoudsvriendelijke gevelbekleding

Eternit biedt een uitgebreid assortiment vol met duurzame en milieuvriendelijke gevelbekledingsmaterialen. De montage als lichtgewicht voorzetgevel kan een uitstekende oplossing zijn voor nieuwbouw en renovatie waar bovendien prachtige gevels mee gemaakt kunnen worden.

Diverse soorten Eternit

ABECO Projecten is een gecertificeerd gevelbouwer door Eternit. Wij zijn gecertificeerd op de volgende gebieden: (1) CEDRAL gevelstroken, (2) CEDRAL Board, (3) EQUITONE gevelpanelen, en (4) plaatsers projectbouw. De Cedral en Equitone zijn twee verschillende materialen met beide een eigen unieke uitstraling.

Cedral
De CEDRAL stroken zijn vervaardigd uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. De gevelstroken zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: CEDRAL Wood biedt de bekende cederhoutstructuur en CEDRAL Smooth heeft een licht gestructureerd uitzicht.

Equitone
Equitone verwijst naar de textuur en het uniek aanvoelen van vezelcement. Vezelcement is een mineraal composietmateriaal met uitstekende fysische en esthetische eigenschappen.

Achterconstructie

De achterconstructie is erg belangrijk bij het aanbrengen van gevelbekleding. Zo ook bij Eternit, de geveldelen worden bevestigd op het achterliggende regelwerk. De kwaliteit en afmetingen van de bevestigings-/ventilatielatten bepalen o.a. op welke hoogte de gevelbekleding vastgezet wordt.